Inmiddels heb ik zowel de buren thuis als op de markt gesproken. Van de directe buren van Dick & Rietje was me al opgevallen dat de voorgevels van hun huizen veel overeenkomsten vertoonden met elkaar. Binnen herkende ik nog meer dingen, ook bleek dat ze vrijwel alle mensen die ik tot dan toe had gesproken, ook kenden. Misschien niet zo vreemd als je al ruim 25 jaar naast elkaar woont en het goed met elkaar kunt vinden.
In een café op de Albert Cuyp sprak ik met de eigenaresse van de notenkraam die vlakbij Dick op de markt staat. Ze zat vol ideeen en vertelde onder andere over de nieuwe locatie in Heerhugowaard die op 1 april open gaat. Dit was een interessant gegeven omdat dit het uiterste puntje van de regio Amsterdam is. Daarnaast zijn de redenen vooral economisch om uit te wijken naar de periferie en daarmee een mooi voorbeeld van hoe de regio werkt. Ook had ze op allerlei plekken contacten.