Vrijdag 17 januari naar mijn (vakantie) buurman op de Albert Cuyp geweest. Hij verkoopt daar al decennia lang badjassen en het leek me goed hem face-to-face te ontmoeten, gezien mijn vraag. Dat is trouwens iets wat ik bij contacten voor series als Buurtbanden meestal doe; mensen op zoeken ipv ze te bellen. Zeker wanneer het het eerste contact betreft.

Op deze manier kon ik Dick uitleggen wat ik van plan ben en tegelijk kijken hoe hij reageerde. Hij reageerde goed en begon direct al voorbeelden van contacten te noemen. We maakten een afspraak om de week daarop een keer met zijn vrouw bij hun thuis af te spreken.

De week erop hadden we op een avond bij hen thuis afgesproken. Ik liet mijn naast mijn plannen, vooral veel werk uit eerdere series zien. Om te laten zien dat ik in scenes werk en foto’s aan elkaar verbindt door de relaties tussen mensen. Beiden zagen het zitten om mee te werken. We namen ons voor elkaar weer te treffen de week er na.

P.S. Wat trouwens wel grappig was, was dat Dick de eerste persoon van de serie Buurtbanden-Noord herkende van de markt. Het gaat om Frenky de lange Surinaamse man die iedere ochtend door de van Der Pekstraat wandelt (foto 1). Vervolgens herkende Rietje, de vrouw van Dick, Abi, de eerste persoon in de serie Buurtbanden Slotervaart (foto 2). Wie weet kan ik nog iets met dat gegeven.

foto 3) screendump Homepage Buurtbanden.nl
foto 3) screendump Werkwijze Buurtbanden.nl/werkwijze