Vlak voor het weekend heb ik de personen gemaild die ik wil benaderen. Dit is een lastig moment. Ik ken beide personen niet (goed) en toch moet ik zo helder mogelijk uitleggen waarom ik hen benader en hopen dat ik ze een keer mag ontmoeten. Hierbij is het wel een voordeel dat Dick op goede voet met iedereen staat, maar een mail is toch weer anders. Eerder gaf ik al aan dat ik mensen het liefst face-to-face benader. Dat wordt nu lastig. Daarnaast wil ik mensen ook de tijd en de mogelijkheid geven om niet direct te hoeven reageren, dat is de reden dat ik mail in plaats van bel.

Uiteindelijk komt het allemaal goed en spreek ik af met beide personen op dezelfde dag. In de middag tref ik Lex van het Zwanenkoor die in een prachtig hofje woont aan de Prinsengracht. Dick had al verteld dat Lex van het houtje is en wanneer ik hem daar naar vraag legt hij uit dat hij regelmatig zondag in de Noorderkerk te vinden is. Lex is in de zeventig en barst eveneens van de verhalen en contacten.

In de avond tref ik een kleinzoon van Dick en Rietje in Krommenie. Het is interessant om na te gaan in welke gebieden zijn leven zich afspeelt. Ik werd getriggerd door zijn stage in de Arena en het feit dat hij jong is, wat voor de serie ook boeiend kan zijn. Ik maak zoveel mogelijk aantekeningen om die vervolgens thuis te verwerken.